Инцидент на строежа на магистрала „Люлин”, двама загинаха

Двама турски работници загинаха при тежък строителен инцидент, станал на строежа на автомагистрала "Люлин".

Други двама турски работници, пострадали при инцидента, са в тежко състояние и опасност за живота в пернишката болница, съобщиха за Фокус от Националния медицински координационен център. Двамата са с политравма, единият е в шок. На място са загинали двама работници - на 39 и 46 години.

Общо шестима работници е имало на мястото на инцидента на автомагистрала "Люлин" в района на пернишкото село Голямо Бучино, предаде кореспондентът на Радио „Фокус”-Пирин. Инцидентът е станал между 21.30 часа и 22.00 часа. Загинали са двама турски работници.

Един е настанен в реанимацията на МБАЛ-Перник. Двама са прегледани и са освободени. Един е останал да пренощува в хирургията без наранявания, но в шок от случилото се. Шестимата са работили през нощта на мостово съоръжение и са връзвали арматура. При наливането на бетон съоръжението не е издържало и се е срутило. Работниците са полетели от 10 метра височина. Някои от тях са успели да се захванат за арматурата и после са свалени от пожарната. Мястото на инцидента е било много слабо осветено, а други работници твърдят, че хората, които са работили през нощта, са си светели с фенерчета. На място са били областният управител Иво

Петров и зам.-областният Георги Шарлачки, „Гражданска защита”, пожарна безопасност и спасяване, бърза помощ, бившият директор на Областна инспекция по труда Анастасия Соколова.

Не е имало представители от фирмата „Мапа Дженгиз” До обекта се стига по черен път, които е изключително кален заради падналите дъждове. Всички, които са работили на обекта, са били млади турски граждани.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини