Официален анонс на Apple iPhone OS 4

Вчера Аpple направиха официално представяне на iPhone OS 4, която ще има над сто нови функции, някои от които изключително важни, а някои - не съвсем. Но преди този анонс, Стив Джобс спомена, че има над 185 000 приложения в App Store, които са били изтегляни над 4 милиарда пъти по света. Освен това, на презентацията стана дума и за продажбите на Apple: до момента са били закупени повече от 50 милиона iPhone и 450 000 iPad устройства.

Но нека се върнем на новата ОС, която компанията предлага. Може би най-важната функция, която ще предлага тя, е многозадачността, която Apple най-после ще направят достъпна за своите устройства. Благодарение на нея потребителите ще могат да използват различни услуги и приложения по едно и също време. Макар от Apple да признаха, че не са първите, които използват тази функция, те се заканиха, че ще бъдат на първо място що се отнася до нейното качество.

Другите функции, които ще включва новата iPhone OS 4 са:

Папки - потребителите ще имат възможност да създават папки, които съдържат други икони на главния екран на устройството

Подобрени e-mail услуги, които ще включват обединена пощенска кутия, синхронизация на няколко различни пощи, както и е-mail съобщения, представени в диалогична форма.

Game Center - нещо подобно на социална мрежа за игри

iAd - ново приложение за мобилна реклама. Apple ще продава и съхранява рекламите, а 60% от приходите ще бъдат предназначени за разработчиците. Рекламите ще "ви накарат да останете във вашето приложение".

iBooks - вече достъпно приложение за Apple iPad, просто сега предложено и за iPhone.

Това, естествено, не са единствените нови функции. Освен тях ще бъдат представени и много други, като дългоочакваната поддръжка на Bluetooth клавиатури, 5x цифрово мащабиране, geotagging, "приложения - подарък", правописна проверка и възможност за промяна на тапета на главния екран. Моделите на Apple, които ще поддържат тази ОС са iPhone 3GS, третото поколение на iPod touch, второто поколение на iPhone 3G и iPod (но без поддръжка на някои функции, например многозадачност). iPad устройствата също ще бъдат базирани на iPhone 4 OS, но това ще се случи чак през есента, докато самата ОС ще бъде достъпна още през лятото (когато се очаква и лансирането на нов iPhone).

Източник: tehnozona.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини