Стойчо Младенов поема ЦСКА?

Новият треньор на ЦСКА вероятно ще бъде Стойчо Младенов, прогнозират футболни специалисти и информационни агенции близки до ръководството на клуба. При условие, че румънеца Йоан Андоне реши да напусне отбора, както сам е пожелал, най-сигурният вариант за нов треньор е Младенов. Освен него се спрягат имената и на изгоненият от ЮАР Христо Стоичков и Любослав Пенев, който до преди три месеца водеше “червените”.

По информация на румънския “Газета спортурилор” досегашният треньор на “армейците” наистина е вариант за Рапид (Б). За офертата към Йоан Андоне от страна на боса на букурещките “железничари” Георге Копош се говори от миналата седмица. Андоне обаче отрече такъв вариант в ефира на Ринг БГ минути след вечното дерби с Левски, завършило 0:0.

Според информация на “Топспорт”, съсобственикът на ЦСКА и сметопочистващата фирма “Титан” Димитър Борисов се е видял в чудо, защото в договор с мениджъра на Андоне - Джовани Бекали, има клауза, според която спецът може да си тръгне, ако не му се плаща. Това е и основната версия за раздялата - неполучени заплати.

В противен случай ЦСКА може да спре бившия защитник за Рапид, както дубайският Ал Ахли (ОАЕ) го спря за Динамо (Букурещ) миналата есен.

Борисов до снощи не бе наясно какво става с треньора му, като отчаяно търсеше контакт с Бекали. При всички положения ситуацията в Борисовата градина е патова. За фаворит №1 се спряга Стойчо Младенов, но той има договор с египетския ЕНППИ. Вариантът с напусналия Мамелъди Съндаунс (ЮАР) Христо Стоичков е малко вероятен. Босовете на “Титан” пък проучвали възможността да върнат Любослав Пенев, както прогнозира “Топспорт”.

Сигурно е, че временно начело на “армейците” ще е помощник-треньорът Адалберт Зафиров. За бившия национал, който най-вероятно ще изведе “червените” срещу Берое за Купата на България утре, ще бъде поискано разрешение от БФС. Зафето има само лиценз “А”, който не му дава право за “А” група.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини