Има ли шансове за редовен кабинет?

След като Рая Назарян от ГЕРБ беше избрана за председател на 50-о Народно събрание с гласовете на ГЕРБ, ДПС и на ИТН на дневен ред идва въпросът – има ли шансове за редовен кабинет?!

Одобрението на Рая Назарян беше поставено като основно условие от страна на ГЕРБ-СДС за продължаване на преговорите за кабинет.

Какви са възможните коалиции и увеличават ли се шансовете за сформиране на кабинет, ето и коментара на политиците:

В миналото Народно събрание ние направихме всички възможни отстъпки, за да има правителство. Смятам, че ако има достатъчно зрялост и отговорност, правителство може да бъде сформирано, каза на влизане в Народното събрание Деница Сачева, зам.-председател на парламентарната група на ГЕРБ -СДС.

Тя обясни, че ГЕРБ-СДС остават на позицията, че България трябва да има стабилно правителство и то трябва да бъде с първия мандат на ГЕРБ. Съответно премиерът, външният министър и министърът на отбраната трябва да бъдат излъчени от ГЕРБ, добави Сачева.

Лена Бориславова: Има големи шансове за правителство

Имаме мнозинство на „Има такъв народ“, ГЕРБ и ДПС, каза депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Лена Бориславова на влизане в Народното събрание.

Тя подчерта, че са големи шансовете за правителство.

"Ние ще подкрепяме законите, в които вярваме, независимо дали сме опозиция, или управляващи", добави Бориславова.

Рая Назарян е подготвен юрист и експерт и би се справила с поста председател на Народното събрание, каза депутатът от "БСП за България" Георги Свиленски на влизане в парламента.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бойко само избутва някоя дама да мине напред та после да има възможност да я отстреля ..... и да си избърше ръцете .... пълен кретен. Ама защо ние сме заложници на тоя кретенизъм
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини