Една от бременните в падналия асансьор роди здраво бебе

Тази нощ в „Пирогов" оперираха трима от постъпилите в болницата след инцидента в „Майчин дом".

12 души са с различни наранявания, след като пропаднаха с асансьор в „Майчин дом". Сред тях са и девет бременни жени. Няма загинали или ранени с опасност за живота. Няма риск и за плода на бременните. Първоначално се предполагаше, че причина за тежкия инцидент е скъсано въже на асансьора. По-късно обаче стана ясно, че скъсани въжета няма. Асансьорът се е движил между седмия към първия етаж.

Оперирани са две бременни жени и една акушерка.

Една от бременните жени тази нощ е родила здраво дете след операция. Това заяви директорът на ВМА ген. Стоян Тонев.

Й.В., на 26г. е претърпяла операция на счупен глезен. Н.Г, на 33г. - на счупена дясна подбедрица. Акушерката П.Д. също е претърпяла операция на счупен глезен.

Д.Д., на 30 г., бременна в деветия месец е със счупен пищял. С такава травма е и 28-годишния М.В.Най-вероятно те ще бъдат подложени на консервативно лечение.

Всички пациенти от „Майчин дом" са настанени в Първа травматология на „Пирогов", съобщи шеф екипът д-р Неди Цекулов.

Те са в добро общо състояние, няма опасност за плода на бременните жени.

Инцидентът стана в Деня на отворените еврати в Майчин дом и много от пострадалите са били всъщност посетители, дошли да разгледат отделенията.

Министърът на здравеопазването Божидар Нанев, който даде пресконференция два часa след инцидента, станал малко след 15ч. вчера, съобщи, че е позволено в асансьора да се качват максимум 6 лица, а вътре са били общо 12.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини