Документалният филм „Becoming Led Zeppelin“ предстои да бъде пуснат в кината

Филмът „Becoming Led Zeppelin“ предстои да бъде пуснат на голям екран в избрани салони по света, анонсираха от компанията Sony Classics Pictures.

Той беше обявен през 2019 г. и завършен през 2021 г. с одобрението и участието на групата, което не е толкова лесно, колкото може да изглежда, защото Led Zeppelin имат дълга история и привързаност към музиката и образа си. А за първи път бе представен на кинофестивала във Венеция през септември 2021 г. лично от основателя и китарист на легендарната рок група, Jimmy Page и режисьора Bernard MacMahon. Дори беше пуснат официален трейлър (който можете да гледате по-долу), но оттогава излезе от светлината на прожекторите, без да се знае дали някой извън избраната фестивална група ще го види. Сега стана ясно, че лентата, включваща „чисто нов звуков микс и наскоро открит материал от архивите на всичките четирима членове на бандата“ ще има широко разпространение.

„Прекарахме години в проектиране на този филм, за да бъде изживян на голям екран с възможно най-добрия звук“, каза Bernard MacMahon в изявление и добави „Това е история на успеха. Стремихме се да създадем нов вид кино, където документалистиката потъва в музиката. Искахме да преплетем историите на четиримата членове на групата преди и след създаването ѝ със записи на изпълнения“. Продуцентът/съсценарист Allison McGourty допълни: „Sony Pictures Classics са идеалните партньори, защото те са истински вярващи в театралното изживяване и са отдадени да предоставят шанс на милионите фенове на Led Zeppelin да ги видят и чуят на най-добрите екрани и аудио системи в света.“

Официалната премиерна дата на документалния филм „Becoming Led Zeppelin“ в кината все още не е обявена. Ще следим и стискаме палци и някои от БГкиносалоните да са сред избраните.

Източник: radio1rock.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини