Последните седем дни в Перник преминаха под знака на спорта за деца и възрастни

    Последните седем дни в Перник преминаха под знака на спорта за деца и възрастни.
    Седмицата на спорта в започна със 17-то издание на традиционния турнир по футбол за ученици 3-4 клас за "Купата на Кмета". В него се включиха дванадесет отбора, разделени по жребий в 3 предварителни групи. Мачовете в тях се проведоха по система на пряка елиминация, а победителите в групите играха финал по системата "всеки срещу всеки". Шампиони в тазгодишния турнир са учениците от ОУ "Св. Иван Рилски", второто място зае отборът на XI ОУ "Елин Пелин“, а бронзът грабнаха малките спортисти от XVI ОУ "Св. Св. Кирил и Методий"
    Всички детски градини на територията на общината традиционно се включиха със свои отбори в спортния празник със щафетни игри, който се проведе в зала „Борис Гюдеров“. Организатор на събитието бе община Перник със съдействието на МКБППМН, ПИЦ и ОбСНВ. Наградите - пособия за спорт на открито и различни детски игри връчиха д-р Татяна Вангелова - директор на дирекция „Хумаритарни дейности“ в общината и Николай Добрев – началник на отдел Здравеопазване, спорт, социална и жилищна политика“. Празникът и тази година бе открит със специалното изпълнение на мажоретките от ДГ № 6 "Българче".
    В седмицата на спорта се проведе и първото издание на международния турнир по волейбол за ветерани-мъже за "Купа Перник". Той бе организиран - ВК "Металург"- републикански шампиони за ветерани сезон 2023/24 г. Купата и тази година бе спечелена от домакините и остава в Перник.
    В четвъртък пък завърши ученическият индивидуален турнир по шахмат за ученици 5 - 7 клас. Турнирът бе организиран от община Перник и ШК "Кракра Пернишки" в рамките на Седмица на спорта. В него участваха седем училища, всяко с по трима състезатели.
    Съботният ден бе посветен на седмото издание на турнира за деца "Аз обичам джудо", организиран от пернишкия спортен клуб "Кракра" със съдействието на община Перник и БФ по джудо. Състезанието се реализира изцяло с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по Програма "Децата и спортния клуб". 423 състезатели от 31 спортни клуба в страната участваха в турнира, от който домакините спечелиха общо 10 медала - 3 сребърни, 7 бронзови, както и второ място при девойките до 13 г. Другият пернишки джудо клуб "Перун" завърши с 4 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала в индивидуалното класиране, а в отборната надпревара спечели купа за първо място при момчетата и отборна купа за второ място при момичетата родени 2014-2015 г.
    Финал на Седмицата на спорта постави второто издание на турнира по самбо за деца за "Купа Перник" с организатор е СКБС "Кракра Пернишки", община Перник и БФ по самбо. За разпределението на медалите спориха 253 състезатели от 21 спортни клуба от страната. Перник отново се представи достойно в лицето на домакините от СКБС "Кракра Пернишки", завоювали 3 златни, 2 сребърни и 8 бронзови медала, както и отборна купа за второ място и купа за трето място в комплексното класиране при момичетата 13-14 г.

    Източник: Perunik.COM

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини