Интерактивна сензорна азбука за деца създаде Дневния център за деца с увреждания

На 22 май 2024г. от 11.00ч. в лятната читалня на Градска библиотека "Пеньо Пенев" в Димитровград ще бъде открита изложба на Интерактивна сензорна азбука, създадена от Дневния център за деца с увреждания.

В навечерието на 24 май – ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Дневен център за деца с увреждания гр.Димитровград представя своя проект на Интерактивна сензорна азбука.

Когато децата имат проблеми с наизустяването на цифри, букви или кратки текстове, им предоставяме възможност за създаване на връзки и асоциации, които улесняват процеса.  В този случай, ученето на буквите може да бъде много забавно, ако включим и сетивата – тактилните усещания, запомняща се визуализация, специфичен аромат и др. Така децата по-лесно ще усвоят и запаметят буквите, ще играят и ще се учат да пишат.

Интерактивната сензорна азбука, която специалистите от ДЦДУ създадоха, ще бъде използвана за активна работа с децата. Те ще могат да копират буквите от проекта, или да реализират свои идеи, ще докосват и разучават всяка от буквите, ще изброяват предметите и материалите, които виждат в рамката, ще запомнят азбуката по лесен и забавен начин.

Всички събития, които организира ДЦДУ, са под знака „20 години Дневен център за деца с увреждания гр.Димитровград“. Дневният център е създаден през 2004г. и е една от първите социални услуги на община Димитровград.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини