Бойко Борисов разясни защо са направили "сглобката" и обеща сигурност, еврозона и повече пари от Европа

    В петък вече председателят на ГЕРБ, Бойко Борисов, се срещна със симпатизанти в Хасково, като събитието препълни залата на театъра в областния град.

    Председателят на ГЕРБ заяви, че се чувства длъжен именно в Хасково да обясни "защо преди 11-12 месеца си позволихме да направим така наречената сглобка. Защото поддавайки се преди 3 години на юмруците и на омразата, която се насади между българите, нищо добро не очакваше България. Тези 11-12 месеца бяха необходимите, за да успокоим хората, да покажем на заблудените, че всъщност Промяната е връщане назад- не се случи нищо прогресивно, нищо ново, само борба за постове. Трябваше да ги оставим да покажат, че са аматьори в управлението." С тези думи Бойко Борисов обясни причината за "сглобка" с коалицията на Продължаваме промяната.

    Той разкритикува политиката на Кирил Петков и Асен Василев, като пагубна за страната и връщане назад, като една от причините, които посочи бе, че сме усвоили само 1% от парите, които Европа ни отпусна по Плана за възстановяване и развитие. „Нашите пари стоят в Брюксел, а другите  държави ги похарчиха и се възстановиха. Томислав Дончев беше внесъл плана, но нямаше кой да направи законите“, заяви Борисов.

    Бойко Борисов увери хората, че се търси подкрепата им, за да бъде съставено стабилно правителство, което да поведе страната напред към влизането в Еврозоната, към сигурното опазване на външната граница на Европейския съюз от мигрантския наплив, към по-устойчиво и ефективно усвояване на средствата, които ЕС дава за страната ни, което да доведе до по-добро развитие на икономическата среда у нас.

    Друга основна тема на Борисов бе сигурността, защото в момента цяла Европа страда от емигрантския натиск „Това, което Европа я притеснява най-много, е миграционната вълна, но ние тук сме силни. Доказали сме, че създадохме най-сигурната Европейска граница и можем да я поддържаме", поясни председателят на ГЕРБ.

    Делян Добрев, който е водачът на листата „ГЕРБ-СДС“ за изборите за парламент от област Хасково представи листата на партията за предстоящия вот на 9 юни. На сцената излязоха всички кандидати, включително и представителите на Димитровград - Деян Иванов, който е на 3-то място, Божидар Петков -на 6-то място и Хавел Карагьозов- на 16-то място в листата.

    Добрев посочи, че е изобличавал крадеца от първия ден, тъй като той е местен, визирайки Асен Василев, който е родом от Хасково. Думите, с които оприличи управлението на ПП-ДБ бяха - „3 години - схеми, дългове и инфлация“. По негови думи, инфлационната криза в България е започнала с вземането на властта от ПП-ДБ и е приключила с тяхното падане от власт.

    „На 9 юни ще трябва да викаме неволята. Но ние не ви предлагаме мечти и не ви продаваме илюзии, не живеем в облаците, ние сме прагматици и вие ни познавате. 10 г. сме я вършили тази работа и то много по-добре от последните 3, които са провали“, допълни Добрев.

    Претендентът за Европарламента и досегашен евродепутат Ева Майдел каза, че някои неща, които се случват у нас, се виждат много по-ясно от Брюксел. 

    „От Брюксел си вижда ясно какво се случва с бюджета и гимнастиките, които прави един финансов министър. Че не успяваме да усвоим каквито и да е средства“, каза Майдел и припомни, че процентът на усвоени средства от България по Плана за възстановяване и развитие е едва един.

    Бюлетината, с която „ГЕРБ-СДС“ участва на изборите за Народни представители и Европейски парламент е под № 22.

    Купуването и продаването на гласове е престъпление!

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET
    Последни новини