Театралите на "Паисий" обраха овациите на публиката

Александра Найденова, Александра Попова, Владислав Стамов, Даная Илиева, Ева Воронина,

Елисавета Добрева, ЕзгиШабаноглу, Екатерина Караянева, Кайра Сюлейман, Михаела Солучкова, Наим Мехмед, Тургай Бахар - това е актьорският състав на Ученическата театрална школа към СУ „Отец Паисий“. Талантливите паисиевци представиха в премиера целогодишния си труд и вдигнаха на крака залата с чистата си и искрена игра. Представлението заслужено зае Голямата сцена на ДТ "Димитър Димов" – Кърджали, и получи бурните аплодисменти на очарованата публиката.

Маринела Драгомирова е виновникът за чудесния спектакъл – вече втора година тя работи с учениците на „Паисий“, разкривайки им тайните на Мелпомена с много обич, вдъхновение и търпение. Освен режисурата, нейна е и сценичната версия на "ТЕЛЕФОНЪТ": "История за самотата на Малкият принц от днешния живот - за нуждата и неспособността да се свързваме с другите, въпреки и заради технологичните процеси. Когато реалността и виртуалността стават взаимнозаменяеми, отчуждението е просто естествена последица. Или може би съзнателен избор? Гимназистите от СУ “Отец Паисий” разглеждат съвременното общуване, изследвайки онлайн живота като зависимост, дори по-страшна от останалите, а накрая поставят важния въпрос, а именно не живеем ли вече във собствения си дигитален кошмар?" - гласи анонс към афиша.

Празник за деца, родители, граждани и учители пък бе наречено представлението на втората актьорска група към училището, ръководена от Маринела Драгомирова. Месец по-рано – на 14 април, на сцената на Кукления театър в Кърджали малките паисиевци уверено показаха наученото в актьорската школа и с много емоция и театрален хъс представиха спектакъла по български народни приказки "Къщовник“.

Театралната школа към СУ „Отец Паисий“ е създадена през 2022г. по идея на ръководството на училището, а целта е тя да се превърне в дом за талантливите млади хора, обединени от любовта си към театъра. Да ръководи школата приема актрисата Маринела Драгомирова. Тя е завършила НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" със специалност актьорско майсторство за куклен театър през 2021г. в класа на проф. Боньо Лунгов, а понастоящем е част от екипа на Драматично - куклен театър "Димитър Димов" – Кърджали.

След проведен кастинг одобрените кандидати са разпределени в два състава според възрастта си и започват да правят своите първи стъпки в актьорската професия - запознават се с тайните на професията на актьора - азбуката на актьорско майсторство, сценична реч, ритмични, пластични, танцови умения. Школата възпитава и развива индивидуалността на всеки ученик, дава му възможност да разшири хоризонтите си, да повиши културното си ниво и да реализира творческия си потенциал. „Актьорската школа предлага специална, приятелска, талантлива атмосфера, в която се водят непринудени разговори, споделят се новини, решават се проблеми, има смях и песни, танци, поезия - топло, уютно и интересно е за всички ни!“ - споделя Маринела Драгомирова.

Това съобщиха от ръководството на училището.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини