Гимназията по туризъм в Кърджали изпрати випуск 2024

На 14 май зрелостниците от випуск 2024 г. в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ прекрачиха за последен път прага на училището и своите класни стаи. От този миг мечтите и надеждите им ще останат същите, но ще имат нови ангажименти и отговорности.

Елегантни, красиви, усмихнати и много развълнувани абитуриентите чуха последния школски звънец и заедно с класните си ръководители изпълниха двора на гимназията за тържественото изпращане.

Празникът протече в присъствието на ръководството на гимназията, учителите и родителите, дошли да споделят радостните мигове с децата си. Събитието бе уважено и от г-жа Веселина Тихомирова - заместник-кмет на община Кърджали; г-жа Ангелина Костова – началник на РУО Кърджали, г-жа Йоана Ташева – старши експерт по чуждоезиково обучение и по майчин език, г-жа Мариела Попова – директор на ПГ по икономика „Алеко Константинов“ – Кърджали, представители на областна и общинска администрация, на ТО към НТС, комплекс „Меаца“ и на обществения съвет към училището.

Директорът на гимназията - инж. Марияна Стратиева, приветства зрелостниците по случай завършването им и пожела на всички здраве и успех в бъдещите начинания. Своите пожелания за успех към дванадесетокласниците отправиха също и г-жа Тихомирова, г-жа Костова и г-жа Веселина Русева от името на Областния управител.

Приветствие и благодарности към целия педагогически колектив отправи г-н Халил Фикри – родител на абитуриентка, а Ванеса Ангелова, ученичка от VIII а клас, поднесе поздрави от името на учениците и пожела попътен вятър на всички зрелостници. Изпълнението на мажоретния състав на гимназията повиши емоционалния заряд на присъстващите.

С високото отличие на учебното заведение – „Първенец на випуска“ тази година бе награден Александър Делииванов от XII б клас. Със „Златаровски лист“ и грамоти бяха отличени всички зрелостници, показали високи резултати в учебната и извънучебна дейност и участвали активно в дейности, издигащи престижа на гимназията.

Сонгюл Минчева се обърна с емоционално благодарствено слово от името на зрелостниците към присъстващите, в което сподели своите искрени чувства на признателност и уважение към учителите и незабравимите моменти от училищния живот.

Особено вълнуващи бяха миговете, в които абитуриентите се сбогуваха с училищното знаме и със своите учители.

Тържеството приключи с кръшно българско хоро.


НА ДОБЪР ЧАС, ВИПУСК 2024!

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини