„Най-добра поддържаща мъжка роля“ за Константин от „Славейков“

Постановката „Сако от велур“ с режисьор Атанас Атанасов бе кърджалийското участие в Осемнадесетия национален фестивал на детско-юношеското театрално творчество „Малкият принц“ 2024 в град Велико Търново.

Младежите от театралното студио при СУ „Петко Рачов Славейков“ завладяха публиката с образите на Станислав Стратиев и създадоха на сцената абсурдни ситуации от близкото минало.

Журито на фестивала „Малкият принц“ с председател Йоана Буковска-Давидова оцени високо представянето на славейковските театрали, за които участието на такъв форум е дебют. Най-голямата радост за екипа и ръководителя Атанас Атанасов бе обявяването на Константин Чаушев от 11в клас за носител на приза „Най-добра поддържаща мъжка роля“ във втора възрастова група за превъплъщението му във Висящия.

„Това е равносилно на Оскар в ученическия театър“, възкликна при обявяването на класирането режисьорът Атанасов. Не скри, че е много доволен от представянето на целия състав ученици на „Славейков“, част от които излизат за първи път на сцена. Това е второ изиграване на постановката пред публика след премиерата през миналия ноември на кърджалийска сцена за патронния празник на училището за шампиони.

„Дори не осъзнавах какво означава тази награда“, споделя Константин. За него театърът и актьорството като занимание са особено привлекателни. Изявява се вече пет години като един от основните изпълнители – актьор, сценарист, озвучител – в подготовката и реализацията на церемонията „Даскеер“. Има много добро присъствие на сцена и вижда бъдещето си в НАТФИЗ и след това в различни актьорски проявления. „Когато съм на сцената, все едно съм си у дома“, допълва младият актьор.

По думите му е сбъднал една мечта на майка си – да се снима с директора на училището Милко Багдасаров с награда в ръка. Напълно заслужена и постигната с труд, репетиции, голямо желание и любов към театъра.

За Константин Чаушев и останалите славейковски актьори сцените ще бъдат тепърва място за достойна изява, категорични са Атанас Атанасов и ръководството на училището.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини