Определени бяха първите 10 държави, които отиват на финала на „Евровизия“

Отпаднаха Австралия, Азербайджан, Исландия, Полша и Молдова. Австралийското дуо Electric Fields се надяваше, че техният хит "One Milkali", чийто текст е отчасти на аборигенски език, ще ги изстреля на финала, но бяха разочаровани. Ирландската гот-електро-поп група Bambie Thug се надяваха да стигнат до финала с песента си "Doomsday Blue", но бяха принудени да сменят сценичния си грим, който беше преценен за пропалестински. Полуфиналът във вторник включваше и изпълнения на две от така наречените големи пет страни, които осигуряват по-голямата част от финансирането за състезанието – Обединеното кралство и Германия, както и Швеция, които като победители от миналогодишната "Евровизия" са тазгодишните домакини, а също и автоматични финалисти

Първите 10 държави, които ще преминат към финала на конкурса за песни „Евровизия“, едно от най-големите певчески състезания в света, бяха избрани след първия полуфинал, който се проведе снощи в шведския град Малмьо, предаде ДПА.

Страните, които си запазиха място в съботния финал, бяха Сърбия, Португалия, Словения, Литва, Украйна, Финландия, Кипър, Хърватия, Ирландия и Люксембург.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини