Голямото пазаруване за Великденската трапеза започна

    В навечерието на Великден подготовката за трапезата на празника върви с пълна сила. В един от междинните работни между няколко празнични дни днес, се купува трескаво агнешкото, за да е свежо то за трапезата в неделя. Месото, българско производство, се предлага в магазинната мрежа на Хасково по 25 лева за килограм. В големите вериги агнешките котлети се търгуват за 24.99 за кило.

    В по-малките специализирани месарски магазини комплектът агнешки дроб върви по 17.40 за кило. Агнешката главичка е на цена от 7,50 за килограм.

    На великденската трапеза се слагат задължително яйца.

    Белите пресни яйца са 7,35 опаковка от 20 бр, размер L. Такъв размер българско производство яйца в кора по 30 бройки в складовете могат да бъдат намерени на цена между за 8,70 до 9, 90. 10 броя в опаковка боядисани яйца са на цена 5.99.

    Козунаците и курабиите са друга част от празника.

    Цените им през тази година варират в голям диапазон. Козунак може да се намери от 0.90 лв за брой на промоция в големите хранителни вериги. Но иначе класическия вариант е между 3.40 лв. и 4.70, в зависимост от пълнежа. Пакетче курабии в най-малката разфасовка от 250 гр. Струва 2,70 лева.

    Купувачите са категорични, че макар да отчитат леко завишение при цените, предпочитат да купят най-свежото българско месо, ако не могат сами да направят козунаци, да вземат най-вкусните, макар и по-скъпи и в по-малко количество, но няма да направят компромис за трапезата си на Великден.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Кр
      КредиЙес
      11 -5
      14:51, 2 май 2024
      Кой изтеглил кредити за агнешко и козунаци изтеглил от утре почиваме
    • 2
      Ак
      Акбунар
      9 0
      20:21, 2 май 2024
      При нас у махалето, чисто агнешко и живо заклано колко щеш! Гьоргьовците всички тук! Яжте си ирландските ягнета!🤣 И най-хубавото е,че и БАБХ от тук пазаруват! Контрол ярак!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини