Задържаха пиян 60-годишен мъж,предизвикал катастрофа и избягал

За създаване на пречки на полицейски служители при изясняване на пътнотранспортно произшествие 60-годишен е задържан в РУ-Кирково. Мъжът предизвикал катастрофа на 28 април, след което се опитал да избяга от проверка. При направен тест за алкохол техническото средство отчело над 2 промила. След пътнотранспортното произшествие е образувано бързо производство, а за съпротивата при изясняване на катастрофата е образувана проверка по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс.

 Около 8,45 часа вчера в Кърджали 65-годишен водач на лек автомобил „Дачия“ не намалил скоростта при приближаване към сигнализирана пешеходна пътека и ударил 45-годишна пешеходка. Пострадалата е била откарана от екип на Спешна помощ в болницата в Кърджали за прегледи и оставена под наблюдение в здравното заведение. Тестовете на водача да алкохол и наркотици с технически средства са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Проверка за управление на автомобил от неправоспособен водач е образувана в РУ-Кърджали. Около 20 часа на 27 април в Ардино полицейски служители спрели 49-годишен, който се придвижвал с лек автомобил „Ситроен“. Водачът е бил в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството за правоуправление. Група „Охранителна полиция“ продължава работата по изясняване на случая.

 Екип на РСПБЗН-Джебел отстранил паднало дърво на пътното платно преди разклона за село Рогозче след подаден сигнал вчера в 8,15 часа.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини