Калоян Стоименов завоюва златото на ADCC Sofia Open

Изображение 1 от 4

    Калоян Стоименов завоюва първо място на ADCC Sofia Open 2024, което  се проведе в София на 20 април. Калоян грабна златото в категория до 65 кг. при младежите след оспорвани срещи, а на финала се изправи срещу състезател от Румъния. След добре изиграна стратегия състезателя на Комбат Спорт спечели финалната среща  с 3:0 точки и спечели златния медал.
    На трето място в категорията до 60кг. се класира другият състезател на клуба Даниел Момчилов, който също се представи отлично в своята категория до 60 кг младежи. Даниел изигра отлично срещата за трето място и завоюва бронзовия медал с 5:0 точки.

    В състезанието участваха над 300 състезатели от различни клубове в страната и чужбина.

    ADCC е международно състезание по събмишън граплинг, организирано от Abu Dhabi Combat Club (ADCC). първият турнир беше проведен в Абу Даби, ОАЕ през 1998 г. Провежда се на всеки две години от 2001 г., с изключение на 2021 г. поради световната пандемия от COVID-19. Страни домакини на турнира са били Бразилия, Китай, Финландия, Испания, Обединеното кралство и САЩ.

    Клуб Комбат Спорт е основан през 2001 година от Павел Димитров. Първоначално клуба развива спорта Кикбокс Санда, но през 2014 година трениривките се насочват към смесени бойни изкуства ММА, граплинг и бразилско Джу Джицу. През годините много възпитаници на клуба заемат призови места в различни турнири в страната и чужбина, както по Кикбокс Санда така също и по ММА и вече и бразилско Джу Джицу.

    Бразилско Джу Джицу е боен спорт, при който техниките и борбата се развиват предимно на земята.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини