Главчев предлага да поеме МВнР

Няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговори с президента Радев и аз му предложих аз да поема Външно министерство, заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти в АЕЦ "Козлодуй".

"Изчакваме как ще се развият събитията. Ако издаде указ аз да поема Външно министерство, аз ще нося политическа отговорност и за Външно министерство", допълни Главчев. Той посочи, че при сегашния състав на служебното правителство с външен министър Стефан Димитров цялата политическа отговорност я поема държавният глава.

Димитър Главчев отказа да коментира вчерашното твърдение на съпредседателя на ПП-ДБ за тайна комуникация между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев по отношение на състава на кабинета. Той добави, че очаква действия от държавния глава по своето предложение.

Запитан дали, ако поеме МВнР, той ще отговаря за организацията на изборите в чужбина, той отговори, че така или иначе цялата отговорност за подготовката за провеждането на изборите е негова. "Дали ще е в чужбина, дали ще е в България - важното е да имаме честни избори и аз се стремя точно към това, тъй като това е основната задача на служебното правителство на служебното правителство.

На въпрос дали все още няма доверие на Стефан Димитров, който вчера обяви, че диалогът му с Главчев е възстановен, служебният премиер отговори лаконично: "Старите хора имат една приказка - доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане."

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини