На Цветница в Димитровград - засаждане на дръвчета, празник за децата и фолклорен концерт

 Над 60 млади семейства са заявили желанието си да се включат в екологичната инициатива "Алея на новия живот" съобщават от община Димитровград. Продължават да се подават заявления за засаждане на дръвчета. Идеята е родителите и близките на децата с постоянен или настоящ адрес в общината, родени от първи март 2023г. до 29 февруари 2024г., да засадят декоративни дръвчета на името на своите рожби. На родителите е предоставена възможност да изберат къде ще засадят декоративното дръвче - в самата алея на парк "Марица", в собствено дворно място или междублоково пространство.
Събитието ще се състои на Цветница (неделя) от 10.00ч. в парк "Марица" родителите на новородени деца ще могат да получат своите дръвчета, които да засадят на избрано от тях подходящо място. Фирма "Каолин" АД предоставя безвъзмездно декоративните дръвчета-кедър.
На мястото ще има празник за малчуганите и техните родители с балони, професионални снимки и любими герои от популярни детски филмчета.
От 11.00ч. на сцената на пл.България ще се проведе  фолклорен концерт от НЧ "Хр.Ботев 1902".
Вече четиринадесет години община Димитровград организира засаждането на фиданки, част от екологичния проект "Алея на новия живот", в който има засадени над 1000 дръвчета.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини