Евгений Кънев: Борисов получи цялата власт. Подписът на Радев струва един-два министъра

Голямата битка за външното министерство продължава. ГЕРБ искат да държат контактите със САЩ – отбрана, сигурност. Това заяви икономистът Евгений Кънев в ефира на Нова.

„Защо ни се налага да имаме информация „от кухнята“, за да знаем кабинет чий е? Досега това никога не е било. Всички казват, че не е техен този кабинет. Защо не знаем? Защото в продължение на 10 години се създаваше мит за съдебна и конституционна реформа, която, като се случи, щяла да оправи държавата. Последният месец разбираме, че това е бил балон; каша, която се забърка в държавата“, коментира от своя страна политическият анализатор Кристиян Шкварек.


„Трябва да си далеч от България, за да не видиш, че това е кабинет на ГЕРБ и ДПС. Служебният кабинет бе притурка към промените в Конституцията, чийто фундамент бе промяна в прокуратурата. Борисов получи цялата власт. Подписът на Радев струва един-два министъра“, смята Кънев.

Той не вижда нова сглобка в бъдеще. „България губи. Още не сме правова държава и това няма да се промени, докато не се промени статуквото."


Шкварек е на мнение, че повечето хора се радват, че сглобката се разпадна: „Но Конституцията, надробена по този начин, какво ще я правим? Според мен може да паднат тези промени пред Конституционния съд.”


„Няма печеливш на предстоящите избори. Дори Румен Радев губи хората, които очакваха той самият да излезе на терен. Вероятно просто ще си изкара мандата. Ако иска да направи жест, той няма да подпише указа за освобождаване на тези министри“, подчерта още той.

 

Източник: frognews

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини