Жителите на Перперек притеснени от замърсяване на питейната вода и околната среда


Засилва се притеснението сред жителите на с. Перперек заради замърсяване на питейната вода и околната среда
В рамките на приемния ден, проведен от народния представител инж. Павлин Кръстев в село Перперек, бяха повдигнати сериозни опасения относно екологичните и здравните последици, породени от дейността на местно предприятие. Основен акцент бе поставен на проблемите със замърсяването на питейната вода и въздуха в региона, които предизвикват страхове сред местното население относно потенциалните за здравето рискове.
Жителите на селото изразиха сериозно недоволство от неприятните миризми, които са принудени да търпят през летните месеци, тъй като не могат да отворят прозорците си заради отпадъците, които местна фирма складира в близкия си склад в село Перперек. Питейната вода в района е замърсена постоянно поради каптаж от река, в която се изливат множество отпадни води, включително и тези от складовите помещения на предприятието.
Паралелно с този проблем, на приемния ден бяха обсъдени и други важни въпроси, като признаването на майчинството за осигурителен стаж, забавянето на инфраструктурни проекти от страна на Агенция "Пътна инфраструктура" в участъка Мъдрец-Сестрино-Стамболово, който проблем засяга двете области (Кърджали и Хасково) и проблемите на земеделските производители с признаването на осигурителния стаж.
Тази ситуация налага спешно вземане на мерки за решаване на проблемите със замърсяването и защитата на здравето и благосъстоянието на местните жители. Обръща се внимание и на необходимостта от повече местни инициативи в рамките на програмата за временна заетост, което е от особена важност за подобряване на живота в селските райони и предоставяне на подкрепа за местното население.
Инж. Павлин Кръстев заяви ангажимент към работа със съответните институции за намиране на дългосрочни решения и облекчаване на напрежението сред жителите на село Перперек и околните райони, особено по въпросите, свързани с околната среда и общественото здраве.
Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини