Пролетта дойде в Кърджали с пъстър Пролетен детски карнавал

Изображение 1 от 3

  Над 400 деца от ІV-тите класове на училищата в Кърджали посрещнаха днес заедно пролетта в центъра на града. Карнавалът се организира за 19-та година от Община Кърджали и Общински детски комплекс. Тази година в него се включиха 22 четвърти класове от СУ„Й.Йовков”, СУ„Отец Паисий”, ОУ„Св.св.Кирил и Методий”, СУ„П.Р.Славейков”, ОУ„Кл.Охридски”, ОУ“В.Левски”, СУ“Вл.Димитров-Майстора” и ОУ"П.К.Яворов".

  С карнавално шествие децата преминаха през централната улица на града и бяха посрещнати на откритата сцена до театъра от Цветка, Кокетка и младите артисти от клуб „Театрално студио“ към ОДК с ръководител Антония Грозева. Те заедно с децата извикаха красивата Пролет и прелестната Жура-Божура, с които заедно танцуваха и се забавляваха. Всички участници в карнавала посрещнаха с аплодисменти кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн, който ги поздрави с празника и им пожела да са здрави, ученолюбиви и послушни.

  С много настроение четвъртокласниците дефилираха и се забавляваха, и като истински артисти представиха невероятни карнавални костюми и маски на приказни и анимационни герои, извънземни, феи, животни и всякакви причудливи същества.

  В края на празника г-жа Пеньова, директор на ОДК, връчи на класните ръководители на всички класове грамоти и футболни топки, осигурени от община Кърджали.

  Това съобщиха от ОДК-Кърджали.

  Източник: Kardjali.bgvesti.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини