Грамотните хора днес са успешни утре

Ботевци сред най-добрите на състезание по финансова грамотност

         За  поредна година ученици на ЕГ „Христо Ботев“, гр. Кърджали се класираха за националния кръг на Националното състезание по финансова грамотност, което е от националния календар за олимпиади, състезания и конкурси на Министерство на образованието и науката. Тази учебна година то се проведе на 16.03.2024 г. в гр. София с общо 300 ученици от всички области на страната.

Отлично се представиха учениците на Гимназията: Алмира Емин, Айтач  Салиф, Алиджан Сюлейман, Атанас Митрев, Борислав Димитров от 10. клас, Сандрина Миланова, Георги Щерев, Айджан Тасим, Наталия Петрова от 11. клас и Петко Тодоров от 12. клас. В оспорвана конкуренция с ученици, предимно  от елитни математически  гимназии от страната, с високите си резултати те заеха място сред първите в съответните групи.

 Високите им резултати се дължат на тяхната мотивация за допълнителна работа и самоподготовка за решаване на практически задачи с финансова насоченост, на силното им желание за развитие и придобиване на допълнителни  знания и умения в областта на математиката и финансовите  науки, на подкрепата на техните учители.

Поздравяваме учениците за постигнатите резултати, както и  техните учители и им пожелаваме нови успехи!

Това съобщиха от ръководството на Езиковата гимназия в Кърджали.

         

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини