Израел обяви, че е пуснал 31 камиона хуманитарна помощ за Газа

Израелските отбранителни сили съобщават, че са "улеснили" преминаването на конвой от 31 камиона с хуманитарна помощ, съдържащ храна и консумативи, предназначени за раздаване на цивилни в северната част на Ивицата Газа, съобщават от израелското посолство у нас.

Приблизително един час преди пристигането на конвоя в хуманитарния коридор, въоръжени палестинци откриха огън, докато цивилни жители на Газа чакаха пристигането на конвоя с помощ. Докато навлизаха камиони с хуманитарна помощ, палестинските въоръжени мъже продължиха да стрелят, докато тълпата жители на Газа започна да плячкосва камионите. Освен това редица цивилни от Газа бяха прегазени от камионите, съобщават от израелските сили ЦАХАЛ.

"Интензивен предварителен преглед, извършен през нощта от израелските военни, установи, че ЦАХАЛ не са открили огън по конвоя с помощ на площад Кувейт. Прегледът на нашите оперативни системи и силите за сигурност на място установи, че не е извършен танков огън, въздушен удар или стрелба срещу цивилните жители на Газа при конвоя с помощ", казват израелските военни.

Те продължават да разследват инцидента.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини