Кърджали посрещна 300 от най-добрите физици на България от 8 до 12 клас

Започна Пролетното национално състезание, домакини са СУ „Йордан Йовков“ и РУО

От 8 до 10 март 2024 година Регионално управление на образованието Кърджали и СУ „Йордан Йовков“ са домакини на Пролетно национално състезание по физика.

Откриването се състоя в хотел „Арпезос“ в присъствието на Националната комисия, с председател проф. дфн Мирослав Абрашев, г-жа Силвия Стойчева-главен експерт в Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в МОН, г-жа Ангелина Костова – началник на РУО-Кърджали, г-жа Петя Налбантова-ст. експерт по природни науки и екология в РУО-Кърджали и г-жа Веселина Тихомирова – зам. кмет на Община Кърджали.

Днес залите на СУ „Йордан Йовков“  са арена на престижното състезание по физика за над 300 участници от цялата страна от VII – XII клас. Състезанието се провежда с продължителност четири астрономически часа, а за участниците, които се състезават по специалната тема, продължителността е пет астрономически часа. За всяка състезателна група задачите са три, разработени на базата на учебното съдържание. За специалната тема задачите са също три, разработени по програма за Международната олимпиада.

Обявяването на резултатите и награждаването ще се състои на 10 март 2024 г. в хотел „Арпезос“.

От ръководството на „Йовков“ споделиха, че освен цялостната организация по провеждането на състезанието,  са предвидили и  посещения на културни и природни забележителности в района на гада за ръководителите и участниците в надпреварата.

Организатори на състезанието са Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Кърджали и СУ „ Йордан Йовков“, гр. Кърджали.

Клуб „Журналист“

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини