Пет катастрофи по празниците в Кърджалийско,пострада пътник

Пътник е пострадал леко при едно от петте пътнотранспортни произшествия през почивните дни. На 3 март около 4 часа в Кърджали 19-годишен с товарен автомобил „Тойота“  загубил контрол над управлението и се блъснал в дърво. 19-годишен пътник е бил прегледан в Спешното приемно отделение в болницата в Кърджали и освободен за домашно лечение.  Не е констатирана употреба на алкохол, съставен е акт по ЗДвП. На 2 март около 16 часа в района на Общинската горичка на входа на Кърджали 19-годишна с „Фолксваген“ загубила контрол над управлението, колата се блъснала в еластична ограда и спряла в канавка. Тестът за алкохол е с отрицателен резултат Съставен е акт. Екип на РСПБЗН-Кърджали обезопасил катастрофиралия автомобил и почистил мястото на произшествието. На 2 март в землището на село Светулка 48-годишна с „Пежо“ загубила контрол над управлението и автомобилът навлязъл в крайпътна канавка. Тестът за алкохол с техническо средство  е с отрицателен резултат. Съставен е акт по ЗДвП. На 3 март около 2,30 часа между селата Бенковски и Китна 42-годишен с „Ланд Роувър“ не оставил достатъчно странично разстояние при разминаване и ударил „Форд“, след което напуснал мястото на произшествието. Установен е по-късно, съставен е акт. На 1 март около 22 часа в землището на село Великденче 23-годишен водач на „Фолксваген“ ударил внезапно изскочила сърна на пътното платно. Не е констатирана употреба на алкохол от водача. Съставен е акт.

58-годишен се придвижвал с автомобил без регистрация, установили служители на РУ-Крумовград. В хода на полицейска операция за проверка в Крумовград бил спрян лек автомобил „Фолксваген“. При направена справка станало ясно, че колата е със служебно прекратена регистрация на основание чл.143, ал.10 от ЗДвП заради липса на валидна застраховка „Гражданска отговорност“. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ с оглед на чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс.

 Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. На 3 март около 1,20 часа в района на село Скалище е бил проверен 37-годишен водач на „Ауди“. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,63 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Водачът е  задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Разследващ полицай продължава работата по случая.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Снимка:Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини