Фирма осъди Община Ардино за 12 бона за проектиране

Златоградска фирма осъди Община Ардино за 12 386 ,50 лева за извършени проектански дейности за енергийна ефективност.Първоначалното решение е на Районен съд Ардино,което бе потвърдено от окръжните магистрати в Кърджали.

 На 15 януари 2015 г.златоградската фирма „М”ЕООД сключва договор с Община Ардино за изготвяне на технически проекти за повишаване на енергийната ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и локални отоплителни системи.В договора са включени общинската болница;СУ”Васил Левски” и Целодневна детска градина „Брезичка”.Той е на стойност 14 880 лева.

  По искане на финансиращия орган на проекта Община Ардино възлага допълнителни дейности,които не са включени в договора.Те са свързани с ЦДГ „Брезичка”

  На 24.08.2022 г.фирмата предявява иск към Община Ардино за сума от 20 488,18 лв.От съда признават за допустим иска за 12 386,50 за допълнителното проектиране.Общината обжалва,но безуспешно.

Магистратите постановиха Община Ардино да заплати и 2520,00 лева разноски по делото.

Решението подлежи на касационно обжалване.

Междувременно в Община Ардино се проведе контролен одит на Интегрираната система за управление на качеството, околната среда и информационната сигурност (ИСУ), съгласно изискванията на стандарт ISO 9001:2015, стандарт ISO 14001:2015 и стандарт ISO 27001:2013.

В резултат от проверката, водещият одитор инж. Мария Тонева заяви, че системата в общината функционира ефикасно и ефективно, съгласно изискванията на приложимите стандарти. Като силна страна беше отбелязано непрекъснатото подобряване на околната среда на територията на общината.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини