Нормално е при политическо обсъждане по важни въпроси и първи сблъсък, страните да седнат на масата за преговори, обяви премиерът Денков

Нормално е когато се инициира политическо обсъждане по важни въпроси, то да започне с челен сблъсък на идеи, много емоции и усещане за безизходица. Това каза в началото на правителственото заседание днес министър-председателят акад. Николай Денков. Заседанието на министрите започна в 11 часа. Веднага след този коментар обаче премиерът добави, че в нормалността на тона е и сядането на масата за обсъждане. „Нормално е след първия сблъсък, страните да седнат на масата на преговорите и да намерят тези общи механизми и решения, които да постигнат набелязаните общи цели. Именно това очакват хората от нас днес-през разумни аргументи и спокоен тон да се намерят работещи решения, за да продължим напред с реформите, които българските граждани и бизнеса очакват от нас.“

Думите му идват след снощното изявление на вице-премиерът и министър на външните работи Мария Габриел, която трябва да застъпи през март в ротацията поста на министър-председател. Тя обяви, че няма да подпише меморандума, предложен от ПП-ДБ, за реформи, които да се осъществят след ротацията.

Въпреки тази реакция, днес Денков подчерта, че през последните 9 месеца правителството, което ръководи, е показало, че може да работи и постига резултати, въпреки условията на изключително сложната политическа конструкция, на съставянето му. По думите му министрите в правителството са показали, че могат да водят диалог по между си и със партньори, както и да работят за намиране на решения в полза на хората. Като добри примери за това, министър -председателят посочи предстоящите решения на Министерски съвет за приемане на бюджета на фонд „Сигурност“ на електроенергиийната система, чрез който ще бъдат осигурени над 2,5 млрд.лв. през тази година, одобряването на трансфера на 93 млн.лв. за безплатни познавателни книжки и учебници. Министрите ще вземат решение и за одобряването на 400 млн.лв. за изпълнението на инвестиционните програми на общините, посочи още акад. Денков.

"Важно е да продължим напред, за да можем всяка седмица да правим уверени крачки към европейското развитие на тази България, в която искаме да живеем заедно", допълни още министър-председателят Николай Денков. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини