Taylor Swift отново е най-продаваният изпълнител на планетата

Суперзвездата получи наградата за световен записващ артист за 2023 г. на Международната федерация на звукозаписната индустрия (IFPI). Отличието се присъжда на изпълнителя с най-добри физически продажби, тегления на музиката му и стрийминг.

Доминацията на кпоп музиката е на показ, тъй като четири представители от жанра влизат в топ 10 на IFPI: Seventeen (№ 2), Stray Kids (№ 3), Tomorrow X Together (№ 7) и NewJeans (№ 8). Също така, IVE и NCT Dream се появяват за първи път в топ 20 на класацията на най-продаваните световни изпълнители, съответно на 12 и 15 място.

Swift обаче отново е на върха и отново пише история - тя е първият изпълнител, който оглавява класацията на IFPI четири пъти – през 2014 г., 2019 г., 2022 г. и сега през 2023 г.

Според търговския орган, наградата и класацията за изпълнители са първото и единствено класиране, което точно улавя популярността на изпълнителите в каналите за стрийминг, заедно с продажбите на цифрови и физически албуми и сингли в световен мащаб, през цялата календарна година.

Главозамайващият успех певицата дължи на своите фенове, благодарение на които тя завладя класациите с албума си „Midnights“ и изданията „Taylor’s Version“ на албумите „Speak Now“ и „1989“. Освен това нейното бележещо рекорди турне „Eras“, което в момента е по средата на седемдневен престой в Австралия, помогна за „увеличаване на ангажираността с целия ѝ каталог в стрийминг платформите по целия свят“, се казва в изявление на IFPI.

Този „феномен“, отбелязва IFPI, беше демонстриран от „втория живот“, даден на „Cruel Summer“, който първоначално излезе в албума „Lover“ от 2019 г., но завладя класациите, след като звездата започна да го изпълнява по концерти.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини