Джазът и блусът бяха част от нощния живот на Кърджали, но отстъпиха на чалгата

Джазът и блусът бяха част от нощния живот на Кърджали, но отстъпиха на чалготеките.В продължение на повече от 6 години Джаз клуб „Стейдж” събираше в комплекс „Арпезос” меломаните на града за да ги срещне с известни български групи, както и  представяше тематично световните светила в джаза. Инициативата за това бе на Ангел Бозуков и старите собственици на комплекса.

 От 26 ноември 2009 г. до 1 април 2016 г. на пук на икономическата криза  всеки петък и събота в клуба звучеше блус,рок джаз. Тук се провеждаха и джаз вечерите в рамките на Месеците на Америка. Желан гост бе Васко Кръпката с Подуене блус бенд. Гостуваха Литъл биг бенд,Божо Попа; Ренегат, Монолит, Епизод, Каталог. На сцената се изявиха и  таланти като Ари Роланд бенд и Мони Венков. Възродиха се и много местни банди.

  Джаз клуб „Стейдж” бе в основата за общоградски прояви,спомня си Ангел Бозуков. Провеждат се пет издания на Арпезос рок фест от 2010 до 2014 г. Те са включени в официалния културен календар на Община Кърджали и в афиша на Дните на Кърджали,отбелязва Ангел Бозуков,който е организатор на феста.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини