Русия ще конфискува имущество за публични обиди и дискредитиране на армията

Президентът на Русия Владимир Путин подписа федерален закон за конфискация на имущество за за публични обиди и дискредитиране на армията, съответният документ беше публикуван на Сайт официално публикуване на правни актове съобщава руската агенция РИА Новости.
Закона заплашва с конфискацията на пари и/или имущество хора и организации, за разпространение на фейк информация, публични обиди и дискредитиране на армията и сигурността на Русия. Конфискацията се прилага и за активи, придобити по този начин.
Първият заместник-председател на Конституционния комитет Съвет на федерацията Владимир Полетаев, отбеляза че мярката е с цел да "предотврати по-нататъшното извършване на престъпление" или "да има превантивен ефект".
Според сенатора възможността за конфискация вече съществува, а законът само разширява списъка на престъпленията - освен терористични и екстремистки нарушения, той ще включват и престъпления срещу сигурността на Русия.
Държавната дума прие законопроекта на 31 януари, а Съветът на федерацията го одобри на 7 февруари. Както беше подчертано, става въпрос за конфискация на имуществото или парите, които са придобити с престъпни средства и се използват за финансиране на незаконни дейности. И двете обстоятелства трябва да бъдат доказани. Освен това инструментите, използвани за извършване на престъплението, подлежат на конфискация.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини