Съветниците от "Възраждане" със свои предложения за Синята зона в Кърджали

    От партия „Възраждане“ представиха пред журналисти внесените от тях предложения за промени в обхвата и дейността на зоната за платено почасово паркиране в Кърджали. На пресконференция в пресклуба на БТА в родопския град от партията уточниха, че предложенията са на база постъпили сигнали от граждани. 

    Сред тях са редуциране на обхвата на т.нар Синя зона около центъра и административните сгради, като тя да обхваща първостепенните пътни артерии; да се въведе ограничение на определени паркоместа около административни сгради за паркиране в рамките само на един час, както и да се изградят допълнителни буферни паркинги, като се преобразуват паркоместа от сега действащата зона. Едно от направените предложения е междублоковото пространство на дадена кооперация да може да бъде включено в обхвата на синята зона, по желание на собствениците на кооперацията, или да бъде изключено с писмено заявление на съгласие на минимум две трети от живущите в съответния блок.

    „Надявам се на работната среща в четвъртък всички предложения да се обсъдят и подадат към съответните комисии в Общински съвет“, каза Анета Георгиева, председател на структурата на „Възраждане“ в Кърджали и общински съветник. 
    От партията подчертаха, че относно предложенията са имали среща с кмета Ерол Мюмюн и се надяват конструктивните предложения бъдат взети под внимание. Ако ли не - от структурата ще инициират всякакви други законови мерки, те да се случат.

    От „Възраждане“ се спряха и на темата за алтернативен вариант на обходния път на Кърджали, във връзка с  предстоящия ремонт на бул.“Беломорски“, който е част от път I – 5 на републиканската пътна мрежа. По разчети на АПИ, ремонтът на 2,5км отсечка трябва да се случи за 600 дни, в което време допълнително ще бъде натоварена пътната мрежа в центъра на Кърджали.
    „И сега откъде ще минава целият трафик? Откъде ще минават жителите на Кърджали?", попита народният представител Георги Георгиев. По думите му, при последното негово запитване за околовръстния път на Кърджали през септември 2023 г. към министъра на регионалното развитие е получил отговор, че средства за такъв не се предвиждат както за настоящата, така и за следващата година. 

     От „Възраждане“ предлагат изграждането на път с мостово съоръжение от близо 1,5 км над яз.“Студен кладенец“, който започва при село Мост, преминава изцяло през терени общинска собственост и свършва при село Глухар. Това, по думите им, съществено би съкратило процедурите, защото няма да има необходимост от отчуждаване на имоти и ред други процедури.

    Текст:БТА

    Снимки:Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини