Консултация за Диалога на ЕС за младежи в "Славейков"

При голям интерес от страна на младежите в актовата зала на Средно училище „Петко Рачов Славейков“ се проведе консултация с младежи като част от Националната обиколка „Ние и Европа в диалог“ 2024. Организатор на събитието е Национален младежки форум, а  обучители -  Елица Диамандиева и Христо Радославов (експерт по комуникации и партньорства в НМФ). Консултация от такъв тип се провежда за първи път в град Кърджали по инициатива на младежкия делегат Сейрула Лютви, участник в Европейската младежка конференция в Аликанте през октомври 2023 г. и ученик в 10а клас на СУ "П. Р. Славейков".

Консултацията има за цел да запознае младежите с Диалога на Европейския съюз по въпросите за младежта,  успеха, дисциплината, промените в новото време. В началото на събитието Сейрула подробно разказа за представянето си в конференцията в Аликанте. Участниците, сред които ученици на СУ "П. Р. Славейков" и ПГИ "Алеко Константинов", се убедиха във важността на междукултурния обмен и неговото осъществяване, а особено внимание бе обърнато на културата и нейното значение за младите хора. Форматът на консултацията с цел максимално активно младежко участие е с ограничен брой участници, затова е добре да се провежда по-често на различни места. Участниците посочиха този вид събития като много ефективен начин Европа да научи повече за културата на страната ни, както и обратното. За тях е съществено важно да се наблегне върху тази тема по време на следващата Европейска младежка конференция в Гент, Белгия, в началото на месец март 2024 год. Директорът на училището за шампиони  Милко Багдасаров  разведе обучителите и гостите из школото. Те бяха силно впечатлени, а реакцията на Христо Радославов е показателна: “Друго училище като това в България не съм виждал!”. Обучителят се оказа правнук на ген. Васил Делов - освободителя на Кърджали.

Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ис
    историк
    1 0
    09:43, 11 фев 2024
    Жестокостите на еничарите по време на османското присъствие в това число българи везири ни е предадено/кое колко е автентично? /Много нормално е, въпреки превратностите на времето, човек макар късно за научи биологичните си родители, създадетелите - родна майка, роден баща,да посети гробовете им. Може и да се очовечи?! Шанс има. Винаги по добре мир и мирно съвместно съжителство, а не.......!!! Путин присъедини към Русия/ окупира /част от Украйна, войната продължава, докъде, докога.....
  • 2
    Гр
    Гражданин
    2 0
    13:54, 11 фев 2024
    Може би човека търси компенсация за предателствата си на кърджалийци извън дпс, на дпс Хасан Азис за лична изгода
  • 3
    Пе
    педагог
    2 0
    10:32, 12 фев 2024
    ПЕНСИЯТА кога ще св оттегли в полза на младите педагогически кадри
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини