Голямата изненада на Apple за 2024 г.

По време на срещата за тримесечните печалби на Apple миналия четвъртък, 1 февруари, главният изпълнителен директор Тим Кук е споменал, че компанията работи върху генеративни софтуерни функции за AI, които ще стигнат до клиентите "по-късно тази година".

Това е в съответствие с доклада на Марк Гърман от Bloomberg, който наскоро каза, че iOS 18 може да бъде "най-голямата" актуализация в историята на операционната система.

"Гледайки напред, ще продължим да инвестираме в тези и други технологии, които ще оформят бъдещето," заяви Кук.

Анализаторите се опитаха да притиснат шефа на Apple за подробности, но той не разкри много повече.

Функциите на AI софтуера, вариращи от усъвършенствана манипулация на снимки до подобрения в текстообработката, се превърнаха в основен акцент на смартфони от Google и Samsung през последните месеци.

Рядко се случва Apple да споделя за предстоящите си действия, така че можем да приемем изказването на Кук като знак, че компанията има амбициозни планове да интегрира AI в своите софтуерни платформи.

Според Тим Кук Apple има огромна възможност със създаването на работещ генеративен изкуствен интелект, което пък ни кара да вярваме, че компанията работи върху нещо, с което останалите играчи за момента не разполагат.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини