Закупена е по-голямата част от техниката за видеонаблюдението в Кърджали, първите камери ще бъдат поставени в парковете

Закупена е по-голямата част от техниката за видеонаблюдението в Кърджали, като първите камери ще бъдат поставени в парковете. Това съобщи на заседание на местния парламент кметът на общината Ерол Мюмюн. Той посочи, че е ангажирана фирма, която вече е доставила сървърите. Цялата система ще заработи през лятото, като под наблюдение ще бъдат поставени на първо място невралгичните точки-Градската градина,парк Арпезос Север, пространството около Пентагона.

 Не очаквам чудеса след въвеждането на видеонаблюдението. Проблемът с вандализма опира до възпитанието и манталитета , както на деца, така и на възрастни. И днес се сблъскваме със случаи, когато залавят вандали, но родителите започват да звънят телефони и да ходатайстват. Смятам, че налагането на санкции безкомпромисно е пътят за преодоляване на вандализма, каза още градоначалника.

  Мнението му бе подкрепено от общинския съветник от опозицията , Радослав Милев, който каза,че липсата на санкции поражда чувството на безнаказаност а от там ширещия се вандализъм.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини