До края на седмицата очаквам 1/3 от България вече да бъде в епидемични стойности

Вълната от грип върви, така че до края на седмицата очаквам една трета от България вече да бъде в епидемични стойности, каза главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Обмисля се грипна ваканция за учениците от Варна, при тях процентът на отсъствия от училище е доста по-голям, вероятно с обявяването на епидемия, което може да се случи днес или утре.

Към областите с грипна епидемия вероятно ще се добавят Плевен, Бургас и Варна, обясни още той. Много близо до техните стойности са Ямбол, Пазарджик, Перник и София област, каза доц. Кунчев.

Всички, които работят и ходят на училище, виждат, че има отсъстващи и в София, нивото на заболеваемост сега расте, но все още е далече от епидемичните стойности, отбеляза доц. д-р Ангел Кунчев за обстановката в столицата.

„По наредба е записано, че мерки се вземат при 30% отсъствия на учениците“, каза той, но уточни, че ако се вижда, че случаите се увеличават, няма нужда да се чака. По -добре е да не контактуват и да намалим заразяването, посочи главният държавен здравен инспектор.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини