Синът на убитата учителка от Бургас: Унищожих й бъбрека

Синът на убитата 64-годишна учителка по български език и литература е направил пълни самопризнания, съобщиха от МВР-Бургас. Той е криминално проявен, през миналата година на няколко пъти е бил настаняван в Център за психично здраве, за последно през май. Дрогирал се е.

На извършителя е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин, обясни окръжният прокурор на Бургас Георги Чанев.

„На жертвата са нанесени няколко десетки удара с два ножа. След като използваният от извършителя нож се е счупил, той е взел нов, с който е нанесъл няколко десетки наранявания в гърба, бъбреците, краката. Той е казал по време на разпита: „Унищожих й бъбрека“, разказа Чинев.

Насилникът обяснил, че когато се прибрал вкъщи, намерил майка си там. Взирал се в нея в продължение на 4 часа, от което жената се паникьосала.

Има данни, че извършителят е употребявал наркотици, а майка му е била силно притеснено от това и вероятно притесненията й са довели до спор и до това ужасно деяние, посочиха от полицията.

От прокуратурата допълниха, че са сблъсквали с много тежки случаи през годините, но определиха този като „венец на жестокостта“.

По думите на прокурор Георги Чанев извършителят не проявил абсолютно никакво съжаление и разкаяние за случилото се, напротив, „много хладнокръвно заявява, че е искал да приключи с майка си бързо и по хуманен начин“.

 От прокуратурата посочиха, че се работи много активно по този тежък случай и още утре се очаква да бъде внесено искане постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Инцидентът е от рано сутринта вчера, когато в МВР-Бургас постъпил сигнал за намушкана жена на ул. „Шейново“. Екипът установил, че жертвата е мъртва вследствие на множество прободни рани по цялото тяло.

 

Източник: Offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини