18-годишна попадна в болницата в Кърджали след катастрофа с автомобила си

18-годишна е била настанена под наблюдение в болницата в Кърджали след пътнотранспортно произшествие. На 13 януари около 16,30 часа 18-годишната водачка на лек автомобил „Фолксваген“ загубила контрол над управлението в района на село Звънарка, автомобилът напуснал платното за движение, ударил се в дърво и храсти и се преобърнал. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Съставен е акт по ЗДвП. Екип на РСПБЗН-Крумовград обезопасил катастрофиралата кола.

Разследване за нанесени щети на лек автомобил „Фолксваген“ е образувано в РУ-Момчилград. На 14 януари в периода от 5,30 часа до 16 часа били счупени предното панорамно стъкло, задно и странично стъкло на колата, паркирана в землището на село Загорско. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград е извършила оглед. Образувано е досъдебно производство по чл.216, ал.1 от Наказателния кодекс за повреда и унищожаване на чуждо имущество. 

         Бързо производство е образувано в РУ-Кирково за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 14 януари около 11 часа в село Бенковски полицейски служители извършили проверка на „Фолксваген“ с 40-годишен водач. Направеният тест за алкохол отчел 1,57 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай продължават работата по случая.

Автомобил без регистрационни табели е установен в хода на специализирана операция на територията на РУ-Кирково. На 11 януари около 17 часа в землището на село Върбен полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 58-годишен. Моторното превозно средство било без регистрационни табели и нерегистрирано по съответния ред. По случая е започната проверка по чл.345, ал.2 от Наказателния кодекс, която се извършва от група „Охранителна полиция“.

         742 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движението, контрол на водачите за правоспособност, употреба на алкохол и наркотици и спазване на скоростните режими. В хода на операцията са установени 221 нарушения за които са съставени 18 акта, 116 фиша, заснети са 87 клипа за нарушаване на скоростните режими, за които ще бъдат издадени електронни фишове.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини