Пет катастрофи през уикенда в Кърджалийско,18-годишен излетя от пътя

Изображение 1 от 2

    Пет са пътните произшествия през почивните дни, един водач е леко пострадал. Няма констатирана употреба на алкохол. На 7 януари в 19,45 часа на главния път от Кърджали към Момчилград 18-годишен с „Мерцедес“ загубил контрол над управлението, колата напуснала платното за движение, блъснала се в скат и се преобърнала. Водачът е бил транспортиран за преглед в Спешното приемно отделение в Кърджали и след това освободен за домашно лечение. Още две са катастрофите същия ден. 21-годишен с „Ауди“ при включване в път с предимство ударил „Фолксваген“ в Кърджали. На главния път преди разклона за село Балабаново лек автомобил „БМВ“, управляван от 27-годишен, се блъснал в еластична ограда. На 6 януари около 14,15 часа в Кърджали 20-годишен с „Мерцедес“ ударил спрял пред него на червен светофар лек автомобил „Волво“, след което преминал в насрещната лента и блъснал „Мерцедес“. На 5 януари около 9,30 часа в село Черноочене 80-годишен с „Лада“ загубил контрол над управлението и автомобилът се блъснал в електрически стълб. Произшествията са обработени по административен ред с актове по ЗДвП.

    Две бързи производства за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотик и алкохол са образувани в полицейските управления в Кърджали и Кирково. На 5 януари около 23,30 часа в село Железник полицаи спрели за проверка лек автомобил „Опел“ с 37-годишен водач, който отказал тестване за алкохол с техническо средство. Издаден е талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за химически анализ, резултатът от който показал 3,54 промила. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. На 6 януари в 10,45 часа в Кърджали бил проверен 27-годишен водач на „Фолксваген“. Направеният тест за наркотици с техническо средство отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване и са били взети проби за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

     50 ловци са били проверени в съвместна операция на полицейските управления в Момчилград, Кирково, Ардино и горски служители за редовността на разрешенията за лов и носене на ловно оръжие, използване на светлоотразителни елементи по облеклото и спазване на мерките за безопасност. Няма констатирани нарушения.

    Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини