Ключови поправки на Наредбата за Синята зона предлагат съветниците от ГЕРБ

Ключови поправки в Наредбата за Синята зона с цел разтоварване на движението в центъра на Кърджали, подобряване на градската среда и насърчаване на екологосъобразния начин на живот предлага групата на ГЕРБ в ОбС. От обхвата на платеното паркиране да отпадне бул. „България“, в частта му от кръстовището с ул. „Булаир“ до Кръговото на Автогарата, гласи първото предложение на съветниците. Мотивът им е, че сегашното положение затруднява движението по булеварда, тъй като обособените там паркоместа са за успоредно паркиране и маневрите се извършват в единствената активна лента в посока към Автогарата. Също така при „излизане“ от пресечките на улиците „Волга“, „Миньорска“ и „Металург“ видимостта е силно затруднена и това създава предпоставки за ПТП. 

Второто предложение касае месечните абонаменти за служители в Зона 1, част от Зона 2 (от ул. „Екзарх Йосиф до бул. „Сан Стефано“), паркинга на пл. „Освобождение“ и този пред Общински център за култура и младежки дейности (Дом на Културата). Удачно би било да се ограничат месечните абонаменти в административния център на града, за да се осигурят достатъчно свободни паркоместа, смятат от ГЕРБ. Паралелно, стойността на месечния абонамент за служители в останалите зони да се намали на 20 лева, за да се облекчи финансовата тежест върху ползвателите им, настояват съветниците.

Предложенията бяха изложени на среща на работната група, която предстои да разгледа и обобщи всички евентуални промени в Наредбата, които  целят по-eфективното  функциониране на Синята зона, ограничаването на трафика  и гарантирането на повече облекчения за гражданите.

Това съобщиха от местната централа на ПП ГЕРБ в Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини