Тежка катастрофа при Скърбино,погубиха пешеходец

Тежко пътно произшествие е станало на 25 декември около 17,45 часа по пътя от село Скърбино към Кърджали. 61-годишен водач на лек автомобил „Дачия“ блъснал 78-годишен пешеходец. Пострадалият бил транспортиран в Спешното приемно отделение в кърджалийската болница, настанен за лечение с тежки травми и по-късно починал. Тестът на водача за алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление. Дежурна оперативна група е извършила оглед на мястото на произшествието. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава разследващ полицай.18-годишен пътник в лек автомобил „Пежо“ бил настанен под наблюдение в болницата в Кърджали след катастрофа на 24 декември около 20,40 часа до разклона за село Йончово. 18-годишният водач на автомобила загубил контрол над управлението, колата се блъснала в еластична ограда и паднала в дере. Направените тестове за наркотици и алкохол са с отрицателни резултати. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП. 44-годишен водач пострадал при пътно произшествие на паркинг пред хотел в село Кремен. При потегляне мъжът изгубил контрол над управлението на „БМВ“ и колата паднала в дере. Водачът бил транспортиран от екип на Филиала на спешна помощ във Фотиново до Спешното приемно отделение в Кърджали и след преглед освободен. 6-годишно дете било прегледано в Спешното приемно отделение в Кърджали, след като автомобилът, в който пътувало, бил блъснат на бул. „Сан Стефано“ в Кърджали от 17-годишен неправоспособен водач на „БМВ“, който напуснал мястото на произшествието. На виновния водач е съставен акт по ЗДвП. Само с материални щети са другите три пътнотранспортни произшествия през почивните дни. Още един неправоспособен водач причинил катастрофа на бул.“Беломорски“ в Кърджали. 18-годишен моторист без шофьорска книжка предприел изпреварване на забранен участък и блъснал изчакващ лек автомобил „Опел“. Тестовете за алкохол са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДвП. Вследствие на движение с несъобразена скорост са две катастрофи в Крумовград и Кърджали. Водачите са изпробвани за употреба на алкохол, резултатите са отрицателни. Съставени са актове по ЗДвП.

Досъдебно и бързо производство са образувани в полицейските управления в Кърджали и Крумовград за управление на моторни превозни средства след употреба на наркотични вещества и алкохол. На 26 декември около 22,20 часа на главния път в района на село Черноочене полицейски служители спрели за проверка 33-годишен с „Порше“. Направеният тест с техническо средство за наркотици отчел положителен резултат за кокаин. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Кърджали. Около 22 часа на 22 декември в Крумовград е бил проверен 40-годишен водач на „Рено“. Тестът за алкохол отчел 2,02 промила. Отказана е била кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в РУ-Крумовград.

   267 моторни превозни средства са проверени на територията на полицейските управления в Крумовград и Момчилград с цел подобряване на средата за сигурност и безопасността на движение по пътищата. Констатирани са 60 нарушения, за които са съставени 4 акта и 56 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.
Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини