Каледен базар в Бенковски,организираха го доброволци на БЧК

По случай предстоящите Коледни празници в  СУ “Н. Й. Вапцаров”, с подкрепата на училищната комисия за организиране на тържества за Коледа, доброволците на БМЧК от клуб “Помощ за щастие”, учениците от училището, сдружение  “Младежки приоритети” и кмета на с. Бенковски, се проведоха благотворителен базар и коледен концерт.

На базара бяха предложени различни кулинарни изкушения и творчески изделия,  придружени с много коледна музика. В концерта участие взеха местни танцови и певчески състави, ученически групи, които рецитираха стихотворения за добротата и коледния дух.

Червенокръстците се включиха в инициативите, както при пакетинарането на храната, така и при украсата, сценария и подпомогнаха цялостната организация за концерта и базара! Събраните средства са дарени на нуждаещи се хора от селото. Всички участници в дейностите се постараха много и силно се надяват да са успяли да се докоснат до сърцата на хората и да им покажат, че доброто и надеждата винаги са съпътствали човека и точно Коледа е времето, в което можем да отворим нашите сърца за това!

Паралелно с това добротворците на БМЧК организираха коледен конкурс за най-добре украсена класна стая за учениците от началния етап. Всички те заедно със своите преподаватели се бяха постарали много и впечатлиха с ръчно изработените си декорации. Всеки клас получи грамота и награда за отличното си представяне.

А за да може децата наистина да усетят коледния дух, червенокръстците се преобразиха в Снежанка, Дядо Коледа и джуджета и ги зарадваха с присъствието си и с лакомства.

Клуб “Помощ за щастие” ви пожелава светли и споделени коледни и новогодишни празници!!!

Това съобщиха от ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини