Коледари и сурвакари гостуваха на кмета на община Ардино

За поредна година в навечерието на Коледните и новогодишни празници деца от подготвителните групи към ДГ „Слънце” и ДГ „Брезичка”  гостуваха в сградата на община Ардино. 

Първи в кабинета на кмета на общината инж. Изет Шабан дойдоха децата от подготвителната група в Детска градина „Слънце“ с ръководители Румяна Димитрова и Денис Расим. Малчуганите, облечени в традиционни народни носии и със саморъчно изработени сурвачки, поздравиха всички присъстващи с коледно-новогодишни песнички, сред които бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, секретарят на общината инж. Кемал Алиев и началникът на  отдел „Образование, култура и спорт“ Бахар Реджебов. Сурвакаха кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям с пожелание за здраве, берекет, успех и благополучие. Посещението завърши с песента  „Коледен звън”.

Децата от подготвителната група при Детска градина „Брезичка“ с ръководители Дияна Хаджиева и Улвие Муталибова изнесоха празничната си програма в заседателната зала на общината в присъствието на кмета инж. Изет Шабан и председателят на общинския съвет Сезгин Байрям. Тя включваше стихове, песни, игри и наричания за здраве и берекет. Момчета-коледари, облечени в традиционните български носии, с накривени калпаци и дълги геги, представиха народния обичай. 

След като извършиха ритуала по сурвакане, директорът на ДГ „Брезичка“ Къймет Мюмюн дари на домакините ръчно изработени новогодишни картички от децата.

Кметът на общината инж. Изет Шабан благодари на децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения. Пожела на децата да бъдат здрави, щастливи и усмихнати през Новата 2024 година. 

Малчуганите бяха зарадвани от кмета Изет Шабан с вкусни лакомства.


Гюнер Шукри
 

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини