Задържаха 21-годишен за кражба на "Опел"

За противозаконно отнемане на лек автомобил 21-годишен е задържан в РУ-Кърджали вчера. Мъжът беше издирван, след посегателството на 16 ноември срещу 17 ноември, когато в Кърджали беше отнел лек автомобил „Опел“. Полицаи откриха колата изоставена в землището на село Чифлик . В хода на образуваното досъдебно производство беше установена съпричастността към престъплението на 21-годишен жител на общината. Задържаният е с условна присъда. Работата по досъдебното производство продължава разследващ полицай под наблюдението на прокурор от Районна прокуратура с оглед на чл.346, ал.2, т.1  във връзка с ал.1 за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство, след което то е било изоставено без надзор.

Бързо производство е образувано в РУ-Кърджали за управление на автомобил след употреба на алкохол. Около 21 часа снощи в село Комунига полицейски служители спрели за проверка „Опел“ с 65-годишен водач. Направеният тест за алкохол с техническо средство отчел 1,22 промила. Издаден е талон за медицинско изследване и е била взета кръвна проба за химически анализ. Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление.

     276 моторни превозни средства и 319 лица са проверени в специализирана операция на територията на РУ-Момчилград в периода от 5 декември до 14 декември с акцент върху контрола на изправността на осветителните системи на автомобилите, на водачи и пешеходци за спазване на ЗДвП, както и ограничаване на предпоставките за произшествия на пътните средства с животинска тяга. Констатираните нарушения са 83, съставени са 22 акта и 61 фиша.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини