ZZ Top обявиха турне в Европа

Култовата рок банда от щата Тексас ZZ Top най-сетне реши да прескочи Океана и да зарадва отново европейската публика. Брадатата група обяви европейско турне догодина, което ще е първо за тях от 2019 година, тоест още от преди пандемията.  Доста време мина наистина и със сигурност групата ще бъде посрещната топло в Европа. 

Също така това ще е първо турне в Европа за бандата, без покойния Дъсти Хил, с който триото изкара 51 години на сцената, от създаването си през далечната 1969 г. Сега Дъсти е заменен (още приживе и по негово желание) от близкия приятел на музикантите Илууд Франсис, който се оказа, че не само се справя с тежката задача да замени любимия басист и вокалист, но и е успял да отгледа конкурентна брада за целта.

И така – ZZ Top идват и на нашия континент, като за целта са подготвили точно 13 концерта. Те ще стартират от фестивала Dalhalla в Швеция на 28 юни и ще продължат малко повече от две седмици. Финалът е на друг фестивал – Sion в Швейцария. Един-единствен концерт ще има култовата блус и рок банда на Острова – на стадион Уембли на 11 юли. Масовата продажба на билети стартира на 15 декември. На вашето внимание предлагаме всички дати от европейското турне на ZZ Top:

 Jun 28: Rattvik Dalhalla Festival, Sweden
Jun 29: Saturday Oslo Tons of Rock Festival, Norway
Jul 01: Tivoli Arhus, Denmark
Jul 02: Halle Peissnitzinsel, Germany
Jul 03: Sperken Castle Clam, Austria
Jul 05: Bonn Kunst!rasen, Germany
Jul 06: Berlin Zitadelle, Germany
Jul 08: Amsterdam AFAS Live, Holland
Jul 09: Paris Zenith, France
Jul 11: London OVO Arena Wembley, UK
Jul 13: Wolfsburg Autostadt Summer Festival, Germany
Jul 14: Munich Tollwood Festival, Germany
Jul 16: Sion Festival, Switzerland

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Случаен виц

Последни новини