Камион блъсна крава на пътя Крумовград-Момчилград на смрачаване

Около 17,40 часа вчера в землището на село Пиявец по пътя Крумовград-Момчилград 63-годишен водач на товарен автомобил блъснал внезапно изскочило домашно животно на пътното платно. Направеният тест за алкохол с техническо средство е с отрицателен резултат. Произшествието е обработено по административен ред с актове по ЗДвП на водача и собственика на животното.

Досъдебно производство е  образувано в РУ-Крумовград за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На 11 декември около 1 часа в Крумовград за проверка бил спрян лек автомобил „Мерцедес“ с 41-годишен водач. Химическият анализ на взетата кръвна проба показал 1,27 промила. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай в управлението.

          268 моторни превозни средства и 455 лица са били проверени при специализирана операция на РУ-Кърджали от 8 декември до 10 декември с цел опазване на обществения ред, ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, контрол на водачите за спазване на скоростните режими, употреба на алкохол и наркотични вещества. 150 са констатираните нарушения, за които са съставени 5 акта, 121 фиша по ЗДвП. По време на операцията са били връчени 24 електронни фиша за превишена скорост.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини