Грейна коледната елха в Кърджали

10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3 2, 1 … И грейна с цялата си прелест с разноцветните си светлини коледната елха на Кърджали. Мало и голямо – деца и родителите им, баби и дядовци се включиха в обратното броене, а главни действащи лица бяха кметът Ерол Мюмюн, Дядо Коледа, Снежната кралица и Снежния крал. И всичко това се случваше по време на дъжд, което не уплаши децата и родителите им. Последва и следващата атракция – многоцветна заря, която озари небето над Кърджали.

Преди запалването на светлините на елхата  тържеството беше открито със спектакъла „Коледни искри” с участието на Коледния вълшебник /Боби шоу/, Ледения човек, мечока Миша, Арлекино, Ледените статуи и още много други изненадващи персонажи.  Разбира се, че участваха и малките таланти от детските градини и Общински детски комплекс.

Ще ни върви по вода, а това е знак, че през следващите 4 години, всички заедно и в режим на диалог ще направим така Кърджали да стане по-добро място за живеене, отбеляза кметът Ерол Мюмюн в приветствието си към присъстващите на празника. „Бяхме казали, че децата са наш приоритет. Те са и ще останат наш приоритет. През следващата година предстои и ще направим всичко възможно откриването на нова ясла в центъра на Кърджали, на ново училище. Ще приключи ремонта на две пристройки на две детски градини – ДГ „Чайка” и ДГ „Здраве”, които ще осигурят за нашите скъпи дечица още близо 300 места. Ще направим всичко възможно да приключи ремонта на ОУ „Г. Бенковски”, където ще учат близо 400 деца. Всичките тези проекти възлизат на 11 милиона лева, като половина от тях ще представляват съфинансиране от общината. В 7 училища предстои да бъдат изградени нови спортни площадки. Предстои изграждането на мултифункционална модерна спортна площадка в кв. „Възрожденци”. Ще работим усърдно нашите деца да имат чудесни условия за спорт и игра. Защото те са нашето бъдеще, бъдещето на Кърджали”, каза в приветствието си кметът Ерол Мюмюн и пожела на всички весели празници.

Той съобщи, тази вечер официално отвори врати и Коледния базар със своите 15 къщички. В част от тях ще бъдат изложени ръчно изработени изделия от образователни, култури и социални институции, които ще се продават с благотворителна цел.

Тази година Община Кърджали застава зад благотворителната каузата „Да помогнем на Мурад”. Кампанията цели да подпомогне семейството му, тъй като той и сестричката му са полусираци и е в тежко здравословно състояние, без ясна диагноза. По информация на бащата Гюрсел Мехмед, който загуби съпругата си миналата година, са необходими повече от 20 000 евро, за да се извършат нужните изследвания в Турция и да започне лечение незабавно.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини