15 млади екскурзоводи получиха дипломите си


Проектът "Обучение на ново поколение предприемачи в туризма в Източните Родопи", реализиран от Училищно настоятелство "Пробуда" и финансиран от фондация "Америка за България", уверено върви към своя завършек. След няколкомесечното теоретично и практическо обучение и други съпътстващи дейности, 15 млади екскурзоводи получиха своите дипломи и удостоверения. 
Документите за успешно завършеното обучение връчи Ангелина Титерякова - потомствен екскурзовод и университетски преподавател по туризъм в Пловдив. В приветствието си тя изтъкна всички предимства на екскурзоводската професия и сподели, че се надява да среща по своите маршрути всички тези млади екскурзоводи. Отговори на многобройните им въпроси, свързани с необходимите по-нататъшни стъпки за придобиване на лиценз от Министерството на туризма, създаване на собствена туроператорска фирма и изобщо бъдещето им в този отрасъл. На връчването на дипломите по покана на самите обучаеми присъства директорът на СУ "П. Р. Славейков" Милко Багдасаров, както и топ екскурзоводът Георги Кючуков.
По проекта предстои издаване на наръчник на екскурзовода и заключителни дейности. Реализацията му стана възможна благодарение на финансирането от страна на фондация "Америка за България" и подкрепата от програмния директор Юлияна Дочева. 
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини