Свили мерцедес на бивш министър. Преглед на националния печат

24 часа: Свили мерцедес на бивш министър

Нагли апаши оставили без мерцедес бившия спортен министър в правителството на Симеон Сакскобургготски - Васил Иванов-Лучано. Новината съобщи негов близък, потресен от наглостта на апашите. Немската машина била оставена за кратко пред гаража на дома му в столичния квартал Бояна с ключове. Лучано влязъл, за да заключи вратата, а когато излязъл, колата вече я нямало. Вчера той не отговаряше на GSM-а си.

Труд: Дължиш на държавата - честитки от данъчните

От 1 март данъчните ще изпращат есемеси, ще звънят по телефона или ще пускат съобщения на електронната поща на хора, които са натрупали неплатени глоби към държавни ведомства.

Чак след като стане ясно, че подканите не дават резултат, данъчните ще завеждат дела. От началото на януари НАП се занимава със събирането на натрупани задължения от глоби, тъй като Агенцията за държавни вземания, която вършеше тази работа, се вля в структурите на мегаприходното ведомство.

Затова, ако ни трябва удостоверение за неплатени данъци, НАП ще вписва вътре и неплатените глоби. Такъв вид документи са нужни за над 50 вида услуги у нас.

Труд: Бойко даде заявка за президент

Президентът Георги Първанов ще наложи вето върху промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и измененията в Закона за митингите.

Това стана ясно след срещата на държавния глава с премиера Бойко Борисов на "Дондуков" 2 вчера. Заради ветото върху втория закон в заседанието, продължило 40 минути, участваха и лидерите на двата синдиката - на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев и на КНСБ д-р Желязко Христов.

Докато президент и премиер даваха брифинг и Първанов обявяваше, че налага вето на армейския закон, запасните военни от сдружение "За честта на пагона" даваха паралелна пресконференция, на която зовяха Първанов да го спре.

Стандарт: Втори полицейски шеф гори заради Юри Галев

Шефът на РПУ-Самоков Николай Кокалов най-вероятно ще се раздели с поста си заради скандалджията Юри Галев. Негови хора пребиха в събота вечер охранители на ски лифта в Боровец.

Назначена е проверка заради инцидента в полицейското управление. В РДВР-София, което е шапката на РПУ-Самоков, също започва комплексна проверка.

"Нещо не е наред, щом като на територията на дирекцията вилняха Наглите и Крокодилите, а горе не знаехме много за групите", коментира днес главният секретар на МВР Калин Георгиев.

Стандарт: Виетнамски караул за Апостола

Виетнамци ще трябва да нарамят пушки в чест на Апостола. Това ще видят търновци на традиционното възпоминание в навечерието на 19 февруари.

До абсурда се стигна, след като Националният военен университет разпусна курсантите до март заради липса на пари. Всяка година поне по 2-3 роти се строяват пред Паметника на Левски в центъра на града, за да отдадат почит. Сега обаче в сградата на университета има само група курсанти от Виетнам, които са останали, за да учат български. Те са единственият вариант за почетен караул.

Монитор: Антония подлива вода и на Кристалина

Евродепутатката Антония Първанова подлива вода и на новия ни кандидат за еврокомисар Кристалина Георгиева, съобщиха нейни български колеги. Затова още вчера алармираха и от партии, представени в Европейския парламент. Първанова тайно подготвяла евродепутати либерали с неудобни въпроси към Кристалина, чието изслушване в Европарламента предстои. Целта на натиска от страна на Първанова била отново да бъде окепазен нашият кандидат за еврокомисар и по този начин да се изложи правителството на Бойко Борисов. „Знаем за нейните действия, наблюдаваме внимателно какво се случва, ще реагираме подобаващо", заяви евродепутатът атакист Димитър Стоянов.

Монитор: Общината и КАТ борят преспите в София

Движението по най-натоварените булеварди в столицата ще бъде спирано поетапно за разчистването на снега. Мярката беше приложена за първи път вчера, когато интензивният валеж и вятърът предизвикаха навявания по отделни трасета и транспортен хаос в двумилиония град. В пиковите сутрешни часове в района на телевизионната кула, по "Цариградско шосе", в района на румънското посолство, по булевардите "България", "Васил Левски", "Евлоги и Христо Георгиеви" се заредиха колони от автомобили, тъй като тези ключовите артерии бяха блокирани от снега. До обяд шосетата бяха обработени с луга, а след това 160 машини започнаха да избутват кишата.

Монитор: Бойко подкрепи ветото за отбраната

Президентът Георги Първанов ще наложи вето на два закона, а премиерът Бойко Борисов го подкрепя, стана ясно след среща между двамата на „Дондуков" 2 вчера. Става дума за Законите за отбраната и за митингите. На съвместна пресконференция първите държавни мъже обявиха, че нормативните актове ще бъдат върнати за ремонт в Народното събрание. След срещата между Борисов и Първанов, към която впоследствие са се присъединили лидерите на КТ "Подкрепа" и КНСБ, премиерът се съгласи, че не трябва да бъдат отнемани правомощия на държавния глава с военния закон, тъй като "един ден ГЕРБ може да има свой президент".

Дума: Полиция би студенти пред база на НСА

До сблъсъци между студенти и полицаи се стигна вчера пред базата на НСА край Несебър. Младежи и преподаватели излязоха на протест срещу решението на кмета на Несебър постройките за летния лагер на спортната академия да бъдат разрушени. Студентите направиха жива верига между багерите и сградите, но тогава се намеси полицията. Стигна се до размяна на удари, няколко младежи получиха леки рани по ръцете и главата. Въпреки че униформените надделяха и изтласкаха протестиращите, разрушаването на базата бе временно прекратено.

Дневник: Борисов сконфузи още трима министри

Премиерът Бойко Борисов изненадващо подкрепи намерението на президента Георги Първанов да върне за преразглеждане законите за отбраната и за митингите. Така той постави в крайно неудобно положение двама от министрите си - външният Николай Младенов - вносител на промените във военния закон като ресорен министър, както и приемника му Аню Ангелов - съавтор на текстовете.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини