Тест на системата BG-ALERT в Кърджали днес

Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“-МВР е реализирала система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението BG-ALERT. Преди въвеждането в редовна експлоатация на BG-ALERT е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители през мрежите и оборудването на мобилните оператори. След регионалните тестове ще бъде проведен и национален тест на територията на страната.

В четвъртък, 23 ноември, този тест  ще се проведе в област Кърджали. В диапазона между 12:00 часа и 12:30 часа телефоните ще получат съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Тестовото съобщение ще бъде получено без значение в какъв режим са телефоните и на кой мобилен оператор са. Хората ще могат да изключат сигнала, когато го получат. В самото съобщение ще бъде посочено, че става дума за тест.

Целта на тестовете е проверка функционирането на системата и населението да придобие представа за съобщенията и съпътстващото ги поведение на мобилните устройства.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини