Кабелен оператор, ударен от ГДБОП в Пловдив, остави без услуги абонати в Кърджали

От Районната прокуратура в Пловдив са извършили претърсване и изземване в служебни помещения, ползвани от кабелен оператор. Действията са били извършени от ГДБОП след предварително разрешение от Районния съд Пловдив. При извършеното претърсване е била иззета техника за приемане, декодиране, препредаване и излъчване на телевизионен и интернет сигнал до крайни потребители.

В хода на разследването е установено, че техниката се е използвала за извършване на престъпление - разпространяване на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без необходимото по закон съгласие на носителя на съответното право, съобщават на сайта на Районна прокуратура в Пловдив. Действията са по жалба на „Нова броудкастинг груп“.

По неофициална информация става въпрос за кабелния оператор DCC . Макар, че е атакуван в Пловдив , от вчера абонатите им в Кърджали са без телевизия и интернет. По същото време без телевизионни услуги са останали и абонатите на друг кабелен оператор в родопския град, който има мрежа и в част от селата. Официално доставчиците са конкуренти, но вероятно използват една и съща услуга от друг източник.

Подобен случай на спиране на услугите имаше и през юни месец тази година, отново след акция на ГДБОП в DCC в Пловдив. От Районна прокуратура Кърджали посочват, че тук няма новообразувани дела по чл.172, ал.1 от Наказателния кодекс за предаване на телевизионни програми, обект на авторско право, без необходимото по закон съгласие на носителя.

В Кърджали спреният оператор предоставя услуги от около година. Той е изкупил част от мрежата на „Източни Родопи“ – в центъра и кв.“Възрожденци“.

Кърджали бг вести

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Случаен виц

Последни новини